Robyn kommer ut – röstar på Feministiskt initiativ

När The Knife donerade 50 000 kr till Feministiskt initiativ så gick det en liten löpeld på Twitter. Robyn var en av dem som gillade saken. Idag avslöjar hon i Aftonbladet att hon också stödjer Feministiskt initiativ:

Av någon anledning så har Aftonbladet valt att inte länka upp hela denna artikel på webben. Men fler lär komma.

Jag är ett stort fan av Robyn ♥ Fantastisk tjej som alltid gått sina egna vägar och också skapat ny underbar musik. Modig som få i musikbranschen. All respekt. Och stort tack för stödet Robyn!

För mig är stöd till Feministiskt initiativ minst lika värdefullt som de pengar som doneras. Pengar är ett problem säger Robyn i den kortade artikeln i Aftonbladet. I could not agree more. Att pengar till stor del styr politik och medier är ett enormt demokratiskt problem anser jag. Hade Robyn skänkt en slant, då hade det varit ett scoop som spridit sig lika mycket om inte mer än The Knife-gåvan. Medan mänskligt stöd och support hamnar som en notis. Vem får utrymme, under vilka villkor?

Robyn rockar. Här är hennes senaste video Dancing on my own:

 

Läs andra bloggare om , , , , , , , , ,

16 tankar på “Robyn kommer ut – röstar på Feministiskt initiativ

  1. Pingback: Robyn röstar på Feministiskt initiativ! | Emma in the city

  2. Pingback: Robyn visar vägen « Fi Västra Götaland

  3. Pingback: Ljuv musik i valrörelsen: Robyn röstar på feministiskt initiativ! « Tiarafeministen

  4. …tror tyvärr, för er skull inte att det hjälper. Man måste ha en politik också, inte bara pengar och kändisar…

  5. Fi ha svårt att nå ut till många på grund av just det ”Pengar är ett problem”. Vidare så skuffas F! ofta undan i media raportteringen. Fick synas mycket 06 men nu? Tur att internet finns.

  6. Det är riktigt tungt. Eller det kan inte vara som så att hon försöker skapa en medial image kring sig? precis som när Gudrun ställde upp i Let’s dance?

  7. Johan: Ja, Fi syns inte så väldigt mycket, det är mest Gudrun Schyman som medierna är intresserad av, men det är ju tur det i alla fall!

    Stina @ Lisa: Nej, hade Robyn velat att ställningstagandet för Fi skulle bli stort i media, så hade det blivit så också. Men en notis i DN:s papperstidning idag också!

  8. Pingback: Musik och politik – i Sverige och Israel « Roya – Intersektionalen

  9. Världen är bra bakvänd.
    FI har Robyn och The Knife som pysslar med kultur/musik.
    PP har Rick Falkvinge (öppet bisexuell) och Anna Troberg (lesbisk) som partiledare.
    🙂

Lämna en kommentar