Om mig

Veronica Svärd pressbild - Foto Josefin EngbergFotograf: Josefin Cowie.

Jag är Fil Dr i socialt arbete, sjukhuskurator, socionom och genusvetare som för närvarande har en postdoc-tjänst på KI.

Fritiden ägnar jag mest åt Feministiskt initiativ. Tidigare har jag bland annat varit styrelseledamot med ansvar för press och sociala medier mellan 2007-2011. I valrörelsen 2014 var jag riksdagskandidat och Säkerhetspolitisk talesperson. I valrörelsen 2018 stöttar jag Gita Nabavi, partiledare för Fi. Du kan följa mig på facebook och twitter för fler dagsaktuella kommentarer!

Det finns en textad intervju med mig i Öppna Kanalen från 2014 om Fi, mitt engagemang och vad Fi vill:

Feministiskt initiativ har inte anställd personal eftersom vi inte har tillräckligt stort statligt partistöd, som andra partier. Alla arbetar ideellt på fritiden. Tycker du att det är dags för ett feministiskt parti som lyfter jämställdhet, antirasism och arbete mot diskriminering högst på den politiska agendan? Stöd vårt arbete genom att engagera dig, eller donera valfri summa på Feministiskt initiativs pg 405753-5.

Världen behöver en global feministisk rörelse som prioriterar militär nedrustning och satsar på konfliktförebyggande arbete och socialt och ekologiskt hållbara samhällen!

Annonser

10 thoughts on “Om mig

 1. Jag tycker inte att dagens Sverige och framförallt migrationsverket i Sverige arbetar för vår rättssäkerhet. Har intressanta fall där man 2010 nekar till svenskt medborgarskap för att man i sitt hemland sympatiserat för organisationer som kämpar för att få demokrati i sitt land. Flera personer kan intyga att Sverige inte ger medborgarskap till personer som kämpat för demokrati i sitt land. När media publicerar detta får migrationsverket och regeringen stå upp för sina ofattbara beslut. Dags att publicera orättvisorna i vårt moderna Sverige.

 2. Hej Veronica,

  Fantastiskt bra argumenterat och jätteroligt med insamlingen!
  Önskar att jag träffat dig på uppstartsmötet infor NF2014 i Malmö som Svenska Kvinnolobbyn arrangerade. Jag är initiativtagare till http://www.takespace.se som är en crowdfinansieringsplattform för mediaköp till exempelvis DN annonser, eller uptomhusreklam, radio, TV eller digitalt.

  Vi letar precis sådana budskap att hjälpa ut i offentligheten.

 3. Carl Sidenvall! Vad i hela friden betyder crowdfinansieringsplattform? En svengelsk hybrid om jag nånsin sett nån – eller? Den här ordnörden vill verkligen veta..

  • 🙂 Du har helt rätt i att det är en hybrid. I ett år har vi försökt hitta ett ord som omfattar att Crowdfunding till skillnad från traditionell insamling använder sociala medier för att accelerera och minska kostnaden för spridningen. När vi sa crowdfunded publicity skrev Metro i en artikel ”kooperativ publicitetsfinansiering”. Gräsrotsfinansiering har föreslagits. Med andra ord är Crowdfinansieringsplattform en (krystad)kompromiss som inte är helt bra men det minst krångliga har vi valt.

   Vi är helt öppna för förslag. Vad skulle du kalla en site där facebookgrupper, bloggare eller andra med en crowd kan ta plats genom att tillsammans köpa annonsutrymme för sitt budskap?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s