Hej antifeminist! Nej förlåt, ”jämställdist”!

Med anledning av diskussionen om temat i förra inlägget så tillägnas detta er diverse antifeminister, ”jämställdister” eller vad ni behagar gå under för benämning, som har valt kampen för mäns rättigheter som den allra viktigaste frågan att engagera sig i livet.

Medan ni läser serien nedan, så passar det här radioklippet. Serien av Nina Neidestam handlar lite pedagogiskt om hur normaliserat våld mot kvinnor är. Det tycks behöva påminnas om då och då:

Av: Lina Neidestam

Och nu sitter säkert flera av er och tänker ”Mansförtryck! Jävla tjat om politisk korrekthet. Återigen, mansförtryck är sån’t man inte får prata om i det här jävla landet!” En annan radiokrönika tillägnad just er finns här.

Medan ni lyssnar så kan ni tänka till lite över vad ni skulle vilja bidra med för frågor i mitt nya tema på bloggen, Antifeministiska myter. Har startat denna sida eftersom det verkar vara så obotligt svårt att leta reda på lite faktabakgrund själv genom att googla lite. Kläck alltså gärna ur er lite fler av era uppfattningar om feminism där, så ska jag successivt utveckla sidan med tiden.

Och innan ni kommenterar så ta en titt på förhållningsreglerna här!

Läs även andra bloggare om , , , , , , ,

Annonser

13 thoughts on “Hej antifeminist! Nej förlåt, ”jämställdist”!

 1. Det är väll inget konstigt att våld skildras i media? Det är är inget problem med det så länge det görs på ett nyanserat sätt.

 2. Ett grundläggande problem är väl att vi förtrycker varandra, oavsett kön. En skillnad i förtrycket, är sättet som det utövas på, där män alltför ofta tar till våld, medan kvinnor oftare utöver en psykologiskt förtryck.
  Varför ska vi då ge oss på varandra? Även om det råder konkurrens i samhället, så vore det inte bättre att samarbeta?
  Nu vet jag, på 80-talet beslutades det om att alla hade samma förutsättningar, kvinna som man, begåvad som mindre begåvad. Vilket förstås inte är sant. Men eftersom detta implementerades i skolan, så blev det ändå en slags sanning. Och när människor ser att en beslutad sanning inte stämmer med verkligheten, blir man frustrerad. Frustration föder bara elände.
  Låt oss hellre dra nytta av att vi är olika, att vi kan komplettera varandra. Läs gärna http://wp.me/p1MMu5-8l
  mvh Tobias

  • DonDoc!

   Ett grundläggande problem är självklart att förtryck och våld alls förekommer, där är vi nog eniga. Likaså att vi bör samarbeta för att motverka detta.

   Jag är osäker på vilka studier som påvisar att kvinnor oftare utövar psykologiskt förtryck, men du kanske kan hjälpa till med lite fakta där?

   Vilket beslut är det du syftar på från 1980-talet? Lite oklart för mig om du syftar på beslut eller forskning. Enligt din länk varkar du utgå från biologiska förutsättningar? Du nämner där en mängd exempel som att män är bättre på att byta däck, att kraven sänks på brandmansutbildningarna när kvinnor ska få vara med i gänget osv. Min uppfattning om de senare deceniernas forskning är att det inte bara är muskelstyrka som är värdefullt i diverse olika yrken, utan även t.ex. teknik, analytisk förmåga och problemlösning av olika slag. Visst finns det vissa biologiska skillnader mellan män och kvinnor, men det brukar också påpekas att skillnaderna är ännu mer varierande inom könsgrupper.

   Frustrerande möjligen, men inte särskilt eländigt, snarare hoppingivande.

   Mvh
   Veronica

 3. @Martin
  Med ”nyanserat” menar du alltså om det är mäns våld mot kvinnor? För hela poängen med det här inlägget verkar ju vara att uppmärksamma det faktum att mäns våld mot kvinnor verkar vara helt ok i media medan en teaterföreställning av tex. SCUM inte är ok.

  • Nej jag menade att underhållningsvåld har en tendens att inte vara nyanserat. Det finns en tendens att våld inte skildras med allvar, utan med en distans och det är inte bra. Men om det skildras nyanserat och verklighetstroget så är det okej enligt mig. ”Kill Bill” är ett exempel på film där våldet inte skildras nyanserat och ”Summer of Sam” en där det görs.

   ”För hela poängen med det här inlägget verkar ju vara att uppmärksamma det faktum att mäns våld mot kvinnor verkar vara helt ok i media”

   Hur kommer du fram till den slutsatsen? Nästan allt våld som skildras i media handlar om mäns våld mot andra män. Problemet kan bli när det görs i underhållningssyfte. Dessutom är ju faktiskt mäns våld mot kvinnor en reell verklighet så förstår inte varför man inte skulle kunna skildra det i media (om det är det du menar?). Men delar inte din mening om att det skulle vara vanligt förekommande.

   Angåede ”SCUM” så får den gärna sättas upp. Inte mig emot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s