Nej Birro, du har redan mer makt än du förtjänar

Det finns de som menar att Marcus Birro har vettiga poänger när han debatterar. Jag tillhör inte dem, byter genast kanal eftersom jag tycker han just bara tycker en massa saker utan att vara varken grundad eller påläst.

Andra betalda massmediala tyckare som Alex Schulman grabbdunkar förståss Birro i ryggen idag och tycker liksom Birro att TV4 agerat märkligt när de gav Birro sparken för att han kandiderat till Kristdemokraternas partiledare:

Som om det inte stått FULLSTÄNDIGT klart i många, många år var Marcus Birro stått partipolitiskt. Han har skrivit om sin kristdemokratiska syn i krönika efter krönika och det har TV4 inte haft något emot.

Att inte se att det är en skillnad mellan att politiska journalister och programledare har partipolitiska sympatier och de skulle vara partiledare är ju lite märkligt. Leda politiska debatter i TV och samtidigt vara partiledare för ett av partierna med rollen att strategiskt leda ett parti, ta smällarna och stå fast och troget bakom alla beslut som partiet tar?

Att inte förstå skillnaden mellan ett partiledaransvar och att vara partisympatisör visar väl inkompetensen att vara såväl partiledare som att arbeta inom massmedier som programledare och tyckare i politiska frågor. En kan väl säga att förtroendekapitalet för Birro blir lite naggat i kanten. Som om det inte vore det innan. Eric Rosén har helt rätt i att det handlar om ett rent egoutspel från Birros sida. Men lite mer rakt på sak så tycker jag nog att vi också kan konstatera att det handlar om en man som redan har fått för mycket makt och inflytande i förhållande till vad han förtjänar och vill ha ännu mer makt.

Läs andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

4 thoughts on “Nej Birro, du har redan mer makt än du förtjänar

  1. Ping: Vad andra skriver om Birrogate | Forskarfeministen

  2. Helt rätt och bra skrivet. Jag måste erkänna att jag skrattade väldigt högt då det hände. Det börjar bli på tok för mycket Birro i massmedia.

  3. Jag ser Birro som det där ”manliga geniet ”med rätt att bete sig klumpigt och sexistiskt, men som ändå blir ryggdunkad uppåt i hierarkin.
    Har sett det förut….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s