The fight must go on

Se där, precis när några av mina läsare började tappa hoppet på att den här bloggen verkligen lever så skakar vi igång igen! Nej, jag är inte onödigt bitter över valet, vilket bloggtystnaden skulle kunna tolkas som. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Skam den som ger sig mitt i en blå-brun politisk backlash.

I veckan som gick startade vi en ny medlemsgrupp här i Östersund: Feministiskt initiativ Jämtland. Tio personer kom och ungefär lika många har hört av sig och sagt att de vill vara med i gruppen. Det känns stabilt. Vi kommer börja med lässeminarium där vi manglar Feministiskt initiativs politiska dokument, men idéerna flödar. Idag beställde jag Den nationella väven, som ska innehålla ett intressant kapitel av Maud Eduards bland annat om hur Feministiskt initiativ utmanat mediernas svenska självbild som jämställdhetens paradis. En av många böcker jag skulle vilja läsa mer ingående och diskutera. Får se om Jämtlandsgruppen nappar på det förslaget!

Hur går det för Feministiskt initiativ nu då? Vi har ökat medlemsantalet med över 40 % sedan valdagen och ett antal nya medlemsgrupper har bildats runt om i landet. Många frågar varför valresultatet gick som det gick för Fi. Skrev en artikel till Medievärlden som analyserar eftervalsläget. Vi håller på med en ordentlig valanalys som får säga sitt, men en sak är solklar: väldigt många vågade inte rösta rosa på grund av blockpolitiken och rädslan att en röst på Fi skulle bli en röst på något av blocken. Något trösterikt är att väldigt många av dessa också ångrar sig och säger att de inte kommer att göra om misstaget, utan rösta rosa nästa gång. Vi får väl hoppas att de kommer ihåg det när skrämselpropagandan blåser igång från de röda partierna igen. Positivt är i alla fall att flera röster har lyfts från de rödgröna partierna om att lägga ner projekt organiserat rödgrönt samarbete.

Lite off topic så vill jag gärna puffa för Feministiskt initiativs nya webbsida som äntligen har kommit upp!

Läs även andra bloggare om , , , , , , , , ,

Annonser

4 thoughts on “The fight must go on

  1. Ja det gäller att fortsätta kämpa! 🙂
    Och den vanligaste förklaring jag också hörde var att många ville inte rösta rosa för dom ansåg att det var en röst på alliansen. Men själv så var min tanke då att ja men om alla tänker så så är det klart att Fi inte får tillräckligt många röster och det händer inte nått. Men om många röstar så finns det en chans att det faktiskt blir en förändring.

  2. Det går nog bättre nästa val med tanke på att blockpolitiken verkar vara död numera.
    Medlemsantalen till partiet har ökat, lokalgrupperna har blivit flera. Det går inte annat än vara positiv. Nästa gång kommer det att gå bättre för då har vi mer förankring ute i landet.

  3. Bra att det finns några som engagerar sej. Ni borde verkligen vart inne i riksdagen nu. Jag önskar er allt lycka till ! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s