1 maj – Inkluderar det dig?

Lördag, 1 maj och jag sitter i vanlig ordning på jobbet. Men ca 250 personer gick med Feministiskt initiativ i Stockholm, bådar gott! Arbetstidsförkortning! hoppas jag att min feministvänner skrikit så det ekat mellan husväggarna runt om i landet idag. Schyman har precis blivit intervjuad av Elisabeth Olsson Wallin om bland annat denna fråga:

Här i Östersund stod ett femtiotal människor med röda fanor idag och lyssnade på en blåsorkester på en gräsäng, en bild som lika gärna skulle kunnat vara tagen från slutet av 1800-talet.

Jag har aldrig känt mig hemma i 1 maj-demonstrationerna. Inte på grund av att jag är akademiker som jag är idag, jag har också under en hel del år torkat rumpor, städat, serverat, diskat, släpat och burit tungt och annat som anses vara mindre värt i samhället. Nej, 1 maj, har helt enkelt upplevts som inte berört mig. Något gammalt och konservativt där mina perspektiv på tillvaron inte varit välkomna.

Bloggen Queers mot kapitalism sätter fingret på mycket av det jag upplever med klasskampen, dess oförmåga att bjuda in och lyssna. Dess konservativa hållning till vilkas röster som ska ingå i klasskampen. Det är därför jag anslutit mig till Feministiskt initiativ och ser det som en spännande utmaning att inkludera och utveckla den sociala förändringsrörelsen. Den intersektionella rörelse som håller på att gro allt mer, kanske främst i Stockholm och Göteborg är hur spännande som helst, och jag är stolt över att vara en del av detta brokiga men kraftfulla nätverk.

Jag ska inte göra någon tafflig återupprepning av Queers mot kapitalisms blogginlägg, läs det helt enkelt.

Läs andra bloggare om , , , , , , , , ,

Annonser

6 thoughts on “1 maj – Inkluderar det dig?

  1. Nä, 1 maj rör inte mig. Det rör männen mycket mycket mer, de där männen inom den socialistiska rörelsen som borde ha dragit lasset tillsammans med kvinnorna. Inte mot dem.

  2. Ping: Vi vet, vi hör, vi vinner « Fi Västra Götaland

  3. Ping: 1 Maj | nya flickrummet

  4. Nä det inkluderar inte mig, Just eftersom fokusen alltid ligger på samma privilegierade grupp. Sen vill dom såklart att alla ska bry sig om vad som säger mer än någon annan, och deras vilja till tolkningsföreträde syns igenom direkt.

  5. Ping: Älskar, älskar inte, älskar..sex timmarsdag « Fi Västra Götaland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s