Nu kan du välja Feministiskt initiativs valfrågor

Nu har det börjat! I helgen satte Feministiskt initiativ ner foten i valrörelsen. De senaste veckorna har jag med fantastisk webbsupport av Daniel Brockman arbetat med den öppna webbenkät där nu alla kan rösta fram de prioriterade valfrågor som Feministiskt initiativ ska driva i valrörelsen. Gå in och rösta på de tre frågor som just du brinner mest för! Omröstningen pågår till 10 april, så skynda skynda!

Feministiskt initiativ tror helt enkelt att det är dags för partipolitiken att ta nya initiativ och bjuda in människor enkelt och konkret i beslutsprocesserna. Vi har ett samhällsklimat där politikerföraktet växer och avståndet mellan partipolitiker och väljare ökar. Men politik får aldrig vara något för en elit, den ska diskuteras, formas och beslutas av alla oss enskilda människor som den är till för. Läs artikeln Vi låter väljarna bestämma Feministiskt initiativs valfrågor av mig och talespersonerna Gudrun Schyman och Stina Sundberg på TV4s politikerblogg.

Det har varit lite extra roligt att svara på jornalistfrågor sedan i lördags. Ganska många undrar om det inte är ”lite farligt” att bjuda in väljarna? Hur kan det vara farligt? Kom gärna med farhågorna i kommentarsfältet!

Responsen har varit fantastiskt bra! Jag gillar lite särskilt NONPROFIT-PRs rubrik FI tänker rätt.

För dig som vill läsa eller höra mer om helgens valkonferens kan jag tipsa om DN, SR Ekot, Studio Ett. Expressenartikeln och TV4 Nyheterna från i lördags kväll finns tyvärr inte på webben.

Missa inte Roya Hakimnia, vårt fantastiska tredjenamn på riksdagslistan som berättar på sin blogg om varför hon kandiderar för Feministiskt initiativ.

Andra bloggare om , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

10 thoughts on “Nu kan du välja Feministiskt initiativs valfrågor

 1. Jag tycker att det är ett helt suveränt initiativ, nyskapande och i sann demokratisk anda. Så som det ser ut nu, där väljare får välja bland listade alternativ ser jag faktiskt inga risker med att bjuda in väljarna.

  Skulle någon så komma och prata om populism så är väl det här initiativet inte mer populistiskt än något annat partis valstrategier. I stället för att anlita valstrateger som gör mätningar av vilka frågor som är viktigast för ”folk”, så skippar F! mellanledet och frågar väljarna direkt. Och det fina är att nu kan även de som kanske i slutändan inte röstar på F! delta i att utforma politiken, och därmed kanske även valrörelsen. Det ska bli mycket intressant att se hur riksdagspartierna ställer sig i de frågor som finns på Feministiskt initiativs lista…

 2. Super-bra initiativ för att nå yngre.
  När det gäller gruppen pensionärer, dit jag själv hör, blir det inte lätt.
  Andra partier, som också knackar på dörren till riksdagen, och som inte använder sig av internet, använder sig av skrämselmetoder för att nå ut. Men vi pensionärer låter oss inte luras, eller hur?

 3. Jag tycker att det är jättebra att bjuda in väljarna. Det jag tyckte det var dåligt att man inte kunde välja att få information om resultatet utan att samtidigt få information om Fi’s valrörelse, men jag antar att jag kommer att få resultaten via media istället.

 4. Intressant initiativ, ska bli spännande att se utfallet och hur det manifesteras i valrörelsen.

  Även om ni inte har min röst, för så är det ju ibland, har ni mina sympatier.

  Det enda jag undrar över är varför just transpersoner (könsöverskridande identitet eller uttryck) är den enda grupp som inte nämns i avsnittet ”Ett arbetsliv fritt från diskriminering”?

  • Hej Lukas!
   Det var ett pinsamt mistag att transpersoner inte kom med. Det gick otroligt snabbt och klockan var 19 och vi hade då haft kongres sedan 9 på mogonen. Självklart borde det stå med, ingen i Fi menar något annat! Enbart slarv.

   Veronica: Underbart att du börjat komma igång med bloggandet igen! Fina artiklar!

 5. Haha, bra försök att kapa åt er en nätdemokrati-aura!
  Men bra att ni börjar inse behovet av verklig demokrati och uppenbarligen sneglar på vad som håller på att hända i Sverige!
  Gör om, gör rätt, inför riktig nätdemokrati där alla har samma möjligheter att göra sin röst hörd, lägga motioner och rösta på ALLA frågor.

  Ville ni verkligen bjuda in väljarna så hade ni svarat på Aktivdemokratis inbjudan om valsamarbete för länge sedan. Men då kan det ju kanske utvecklas i en riktning som er partielit inte tänkt sig förstås…

  Denna halvmesyr drar bara ett löjets skimmer över Fi.

 6. Lisa I: Tack, men vad man än gör så kan det ju hånas som populism. Här är det i alla fall raka bud. Väljarna väljer.

  britt: Visst, fler yngre har internetuppkoppling hemma. Det går aldrig att nå alla grupper i samhället i lika hög grad samtidigt i en organisatione utan varken pengar eller någon som helst anställd personal. Har du andra idéer som inte kostar en spänn är du välkommen!

  Sofia: Det går förståss att avanmäla sig från utskick! Ja, vi får hoppas att media rapportrerar resultatet. Annars är du välkommen till vår hemsida!

  Lukas Romson: Tack och väldigt relevant fråga! Vi som är så noga med att alltid ha med transpersoner annars! En miss helt enkelt i snabba beslutsprocesser. Vi kommer absolut att arbeta för de som diskrimineras pga könsuttryck!

  Magnusgus@AD //: Din ton säger allt om varför vi inte samarbetar. Samarbete byggs inte på att håna varandra.

 7. varför smutsar du magnus för? Han skriver juh sanningen, eller sitter du och försvarar eliten i toppen inom FI som är lika elitistiska som alla andra ledare inom diverse partier?

 8. Henke: Jag har enbart kommenterat Magnus nedlåtande ton. Jag tillhör styrelsen i FI och har du belägg för att vi är elitistiska så får du gärna komma med det. Allmän smutskastning som inte faktiskt innehåller något konkret ämnar jag inte ägna kommentarsfältet till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s