Feminister har bättre sex

Feminister har bättre sex är det smaskiga namnet på den kampanj som avslutar det f!na feministåret 2009 då Feministiskt initiativ fick 2,2 % av rösterna i EU-valet och över 4 % i storstäderna. Idén till kampanjen kom efter att Feministiskt initiativ Stockholm hade med sig ett antal hundra knappar med texten till Almedalen i somras där folk nästan slogs för att få köpa en dyrt – fick även mejl från fastlandet från människor som hört ryktet: ”Snälla spara en åt mig!”. Nordegren i P1 fick en av de sista som ett minne i sommarnatten och immitatören Göran Gabrielsson knatade nöjt iväg med en på kavajslaget från Donners plats. 

Klart lockande koncept att bygga vidare på. Vanessa Marko är en Stockholms-f!a som designat de T-shirts, väskor, pins och sexiga disktrasor som finns på Feministiskt initiativs hemsida. Ett sent julklappstips, men är inte en sexig disktrasa perfekt att ge gubben där hemma? Som nyårspresent kan ju också funka i kombination med ett löfte om bättring…

Men vad handlar kampanjen om egentligen? Jo, vi ramlade över forskningsstudien Feminism And Romance Go Hand In Hand, som helt enkelt visar att feminister och par som strävar efter jämställda relationer är mer nöjda med sitt sexliv.

Facebookgruppen Feminister har bättre sex har vuxit så det knakar till snart 1300 medlemmar på några dagar och beställningarna till webbutiken rullar in har jag hört. Men sex upprör. Helt väntat. Idag skrev Elin Grelsson lite upprört på Expressen Debatt att hon tycker att kampanjen ger kvinnor skuldkänslor för att hon menar att den skulle skapa ideal för hur kvinnors sexliv borde se ut, men kampanjen handlar inte på något sätt om någon uppmaning till ett visst slags sexliv med detaljer kring sexet – det är bara en uppmaning till feminister att vara stolta! Be Pride! Have fun! Jämställdhet lönar sig och är roligt!

Jag har i alla fall haft en rolig dag och fått prata sex med journalister för ovanlighetens skull. Och som jag säger till tidningen The Local så är kampanjen bra för att den betonar att politik handlar inte bara om tråkiga paragrafer – politik handlar om våra liv, det som berör oss allra mest. I alla fall feministisk jämställdhetspolitik.

Gott nytt lustfyllt feministiskt år kära läsare!

Ps. Missa förresten inte att läsa Roya Hakimnias fantastiska artikel om rasism och media. Ds.

Läs andra bloggare om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

6 thoughts on “Feminister har bättre sex

  1. Hej Veronica! Vad roligt att läsa dig igen! Saknar dig och tänker ofta på dig. Hoppas du har det bra! Hälsningar och stor kram från den snöiga Normandie.

  2. Ping: Feministers sexliv och transpersoners kroppar – politik och praktik « trollhare

  3. Ping: Feminister har bättre sex « Emma in the city

  4. Ping: Feministers sexliv och transpersoners kroppar – politik och praktik » Trollhare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s