Därför ska du rösta på Schyman i EU-valet

Ingen kommer att göra så stor skillnad som Gudrun Schyman i Europaparlamentet. Hon har den starka röst som behövs, hon kan rutinerna, hon vet vad som behöver göras i politiken och inte minst har hon modet att stå upp för mot diskrimineringen. Det visar hon om och om igen, senast när hon strålande bet av SD i Agenda med Du snackar en massa skit!

Blir Schyman invald i EU så kommer det bli ett enormt spinn på feminismen i andra länder, i Europa och globalt. Det vore ett stort steg för kampen för kvinnors villkor i världen!

Vad vill hon då? Gudrun vill inte gärna tala om ”en fråga” eftersom hon verkligen vill lyfta hur viktigt det är med helhetsperspektiv i politiken.  

Valet till Europaparlamentet ska ses i ljuset av de stora ojämlikheterna mellan män och kvinnor, i Europa och i världen: Män äger 99 procent av all egendom och får 90 procent av alla inkomster, trots att kvinnor utgör mer än hälften av jordens befolkning och utför två tredjedelar av allt arbete.

Riksdagen har bestämt åt svenska folket att Sverige ska bli en del av det nya EU som militär stormakt. Obligatorisk militär upprustning. EU-armé. Vår alliansfrihet (oavsett kritiken kring den) försvann i ett naffs.

Samtidigt dör fler kvinnor av närstående mäns våld, än det totala antalet människor som dör i krig och terrorattacker. (läs meningen en gång till). Det är ett vansinne att den vardagsterror som kvinnor lever under världen över inte anses vara viktig. Det speglar väldigt väl de politiska prioriteringar som görs. Mäns prioriteringar. Feministiskt initiativ vill ha in fler kvinnor i det mansdominerade Europaparlamentet, men det räcker inte. Det krävs en helt ny utgångspunkt i politiken för att det verkligen ska ske genomgripande förändringar. Det är fortfarande de ”manliga frågorna” som ses som den riktiga viktiga politiken. Det behövs inga mansförbund. Tydligen. Men partierna i riksdagen tycker att det behövs kvinnoförbund att stoppa undan kvinnors villkor i, för lite seminarier och diskussioner.

Läs gärna varför Alexander Chamberland lägger sin röst på Gudrun, han skriver så bra.

Jag har mest ABBA-låten Take a chance om me på hjärnan just nu (men jag sjunger förståss Take a chance on FI). Men väljer att lägga upp sköna Fi-establoggens låt som fick bästa betyg av Lantz i P1:s studio för ett par veckor sedan:

Kom ihåg att Gudrun faktiskt kan skrälla i valet imorgon. Och kom också ihåg att får Feministiskt initiativ 1 % av rösterna så får vi valsedlar betalda och distribuerade i nästa val. Det kommer göra stor skillnad bara det.

Läs även andra bloggar om , , , , , , , , ,

Annonser

14 thoughts on “Därför ska du rösta på Schyman i EU-valet

 1. Ping: Allt du behöver veta inför EU-valet « billskogen – ser träden och skogen

 2. Ett kvinnoval

  Hatten av för flitig Gudrun Schyman
  Låt oss rösta henne till Bryssel fram
  Där har hon en viktig uppgift att fylla
  på slipsparadens välfyllda gubbhylla
  ***
  Din högklackade sko ner i backen sätt
  Som ett feministiskt initiativ för kvinnors rätt …

  Brigitte

 3. Ping: Jens O. » Blog Archive » Valdag till Europaparlamentet och rapporter om valfusk

 4. Ping: IDAG SKICKAR VI SCHYMAN TILL BRYSSEL « BeroBlog

 5. Intressant blogg. Har precis varit och röstat så hoppas min röst hjälper till att skicka Schyman till Bryssel. Hon behövs där och hon kommer att göra skillnad

 6. Det luriga med Schyman är inte engagemanget för jämställdhet, som är det som jag anser feminism ska handla om, och som jag stödjer till 110%. Det är hennes uttalade vänsterinriktning. FI är ju inget enfrågeparti (i motsats till exempelvis Piratpartiet). Om man nu som jag vill stödja feminism och jämställdhet, måste jag då automatiskt rösta på ett vänster/kommunistiskt parti och allt vad det innebär? Varför ska vänstersidan äga begreppet feminsim? Jag anser ju att feminsim är en inställning som bör anammas av hela det politiska spektrat.

 7. Ping: Top Posts « WordPress.com

 8. [..]Samtidigt dör fler kvinnor av närstående mäns våld, än det totala antalet människor som dör i krig och terrorattacker. [..]

  Har du något som helst bevis för detta påstående?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s