ABBA:s Benny Andersson stödjer Schyman med 1 miljon

Gudrun om Benny i Aktuellt juni 09
Fullständigt lysande att Gudrun Schyman fick släppa i SVT Aktuellt att det är Benny Andersson från ABBA som stödjer henne med närmare en miljon kronor för att ut information om hur väljarna ska rösta på henne. Det var efter att han fått veta vilket trassel det är med valsedlar som Benny betämde sig. Han skriver i sitt pressmeddelande:

Eftersom jag sympatiserar med Gudrun Schymans envetna kamp för jämställdhet, så bestämde jag mig för att försöka hjälpa till genom att erbjuda finansiellt stöd till en annons, som berättar om hur man kan gå tillväga när färdigtryckta röstsedlar saknas.

Jag tycker att vi svenskar genom åren har haft mycket att vara stolta över. I vår kommunikation med människor från andra delar av världen har vi kunnat slå oss för bröstet genom att till exempel hänvisa till vår höga levnadsstandard, en bra social infrastruktur, allemansrätten, förhållandevis skaplig jämställdhet och fina idrottare. Till och med en och annan rakryggad politiker. Till den kategorin hör Gudrun Schyman.

Jag är övertygad om att hon kommer att göra skillnad om hon får en plats i EU-parlamentet och då inte bara i frågor som gäller jämställdhet!

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Annonser

8 thoughts on “ABBA:s Benny Andersson stödjer Schyman med 1 miljon

 1. Ping: En och annan rakryggad politiker « FiaVG

 2. Ping: Benny Anderssons Money Money Money skickar Schyman till Bryssel « BeroBlog

 3. Hej Veronica!
  Jag reagerade på Din analys av varför FI inte har fått så mycket mediautrymme som andra partier. Du menade att Piratpartiet, Junilistan och Sverigedemokraterna är mansdominerade och att de därför får mer mediautrymme.
  Kan jag verkligen ha uppfattat Dig rätt? Det skulle ju innebära att redaktörerna på de största tidingarna aktivt tänkt att ”de här partierna är mansdominerade, därför får de mediautrymme, det här partiet är däremot kvinnodominerat, därför får det inte medieutrymme”. Är det verkligen Din ståndpunkt? Det vore ju oerhört diskriminerande isåfall!
  Junilistan har tre mandat redan och är därför motiverade att rapportera om. Piratpartiet kommer att ta ett eller två mandat enligt opinionsmätningarna. Sverigedemokraterna har det knappast rapporterats mer om än FI?
  Jag hoppas att jag har missförstått din ståndpunkt, för om den är som jag har uppfattat är den oerhört cynisk. Om man ska förklara allt möjligt i samhället med orättvisor mellan kvinnor och män är ju det snarast kontraproduktivt om det är äkta jämställdhet man eftersträvar.
  MVH
  Erik M.

 4. Ping: EU-Valet : Mer stöd för Schyman än vad media ger stöd för - Online PR

 5. Ping: Eu-valet är nära..tralalala « FiaVG

 6. Ping: ABBA-Benny skickar Schyman till Bryssel? « Emma in the city

 7. Ping: De Piratas y una cubana en elecciones suecas al Parlamento Europeo « El Hombre de Cuba Nuestra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s