”Piratpartiet arbetar inte för integritet på nätet!”

Mikael Nordfeldth, EU-kandidat för Piratpartiet, anklagar Feministiskt initiativ för att inte arbeta med jämställdhet? Ehh… det vore ungefär lika smart som att jag skulle hävda att Piratpartiet inte arbetar med integritet på internet. Sicken groda…

Läs om Feministiskt initiativs EU-kandidat Liv Öberg Nilssons debatt med Nordfeldth här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Annonser

7 thoughts on “”Piratpartiet arbetar inte för integritet på nätet!”

 1. Tja, hur många manliga kandidater har de till valet nu på söndag?

  Fast jag kanske inte har förstått vad jämställdhet betyder…

 2. Värt kan vara att läsa min kommentar. Att jag hävdat att FI inte arbetar för jämställdhet är ord satta i min mun. Vad jag kritiserat är metodiken.

  En jämförelse kan vara att om Piratpartiet hade kämpat för fri fildelning och endast fri fildelning. Nu är det dock snarare en konsekvensfråga av vår inställning till medborgarrätt applicerad på modern informationsteknik.

  Nedbrytandet av patriarkala strukturer genom att ”bara för att” smocka in fler individer av ett specifikt kön i EU-parlamentet ”för att det är för många gubbar” är ett oerhört dåligt sätt – enligt mig personligen – att skapa/upprätthålla ett jämställt samhälle.

  Varför inte uppmana att skicka ungdomar till Bryssel t.ex? Schyman t.ex. bidrar ju endast till gammelväldet.

 3. Nej, tydligen inte.

  Jämställdhet handlar om att jämna ut maktskillnader. Kvinnor är underrepresenterade i parlamentet, alltså för vi fram kvinnor. Inte så komplicerat egentligen.

 4. Birdseed:
  Jaha! Är det det betyder – jag som trodde att jag var feminist.
  Jag trodde i min naivitet att jämställdhet var att säkerställa att alla har samma möjligheter och inte blir diskriminerade för sitt kön.
  Lycka till med att få varannan parlamentariker, brandman, sjuksköterska och VVS-montör.

  Jag tycker inte om att trycka ner folk för att de är män även om jag precis lika bra som varenda tänkande människa ser att kvinnor har blivit diskriminerade både historiskt och hur det ser ut nu. Men man minskar inte skillnaderna genom att kvotera, man ökar motsättningar istället och får ett ”vi och dem”-tänk.

  Iallafall min åsikt

 5. Birdseed: Borde vi inte, som sagt, t.ex. föra fram ungdomar? Ungdomar är också väldigt underrepresenterade i parlamentet än kvinnor.

  Fattiga, samer, transsexuella etc. är också de gravt underrepresenterade – särskilt de fattiga, proportionellt mot befolkningen! Menar ni att en tant (Schyman) skulle föra bättre talan för dessa grupper än vad ”gubbväldet” gör idag?

 6. @Birdseed
  Jag hoppas verkligen att det där var en extrem förenkling, och att det enda argumentet inte är ”x är underrepresenterat”.
  Om bristen på representation är det enda kravet har jag några rullstolsburna kompisar som gärna ställer upp på en lista.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s