Folkpartiet skickar abortmotståndare till EU

Gudrun Schyman går till attack mot Folkpartiet idag som vill skicka abortmotståndaren Roland Utbult till Europaparlamentet. Var inte Folkpartiet ett av de där partierna som hävdade att de var feminister… typ nyss?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Annonser

8 thoughts on “Folkpartiet skickar abortmotståndare till EU

 1. Jag kan bara applådera Folkpartiet för dess ovanliga och modiga avvikelsen från den gängse politiska korrektheten. Här i Sverige är ju det fortfarande inte riktigt rumsrent att våga hävda det faktum att även det ofödda barnet har en egen kropp och därmed ett okränkbart skydds- och människovärde.

  Redan från befruktningen av kvinnans ägg har fostret allt genetiskt material som krävs för den fortsatta utvecklingen tilll en ”färdig” människa. Ändå grundar sig abortlagstiftningen på en ständigt omstridd gräns för när det ofödda barnet (fostret) är ”livsdugligt” utanför kvinnans kropp.

  Den till synes totala avsaknaden av den mest elementära kunskapen i biologi tar sig uttryck i absurda argument och floskler från framför allt feminister, liberaler och vänstersympatisörer. I deras retorik heter det kort och gott: ”Kvinnan ska ha rätt till sin egen kropp” och ”abort är en mänsklig rättighet”.

  De här grupperna bortser systematiskt från det faktum att även det ofödda barnet är en egen kropp (som råkar befinna sig i kvinnans livmoder). I motsats till de aborterande kvinnorna har deras ofödda barn ingen mänsklig rättighet att få leva. Hur har det kunnat gå så här snett?

  Förhoppningsvis kan Roland Utbult, om han kommer in i EU-parlamentet, sprida mer ljus och fakta över den här heta frågan. Inte bara feministerna borde här få en lektion om vad ett ofött barn egentligen är.

 2. Applåderar du abortmotstånd applåderar du samtidigt att låta ca 75 000 kvinnor dö varje år. Det är lite sån fakta du borde läsa på. Er retorik om ”rätten till liv” gäller uppenbarligen inte kvinnor.

 3. Ditt argument för den fria aborträtten låter ganska ihåligt i det stora hela. Innebörden i uppgiften att cirka 75.000 kvinnor dör varje år till följd av inskränkningar i aborträtten kan också diskuteras.

  i relation till de säkerligen mer än tusen gånger större antalet dödade ofödda barn världen över framstår de här drabbade ”självaborterade” kvinnorna i en kraftig och lycklig minioritet.

  Dessutom hade säkerligen de allra flesta av de här cirka 75.000 kvinnorna levt vidare om de inte själva hade valt att göra våld på de ofödda barnen. Men den här viktiga omständigheten förtiger abortliberalerna. De vill ju själva helst framstå som de verkliga offren. De ofödda barnens rättigheter har som vanligt ingen talan.

 4. Fakta är detta: ett ofött barn är ett fullgånget foster som kan klara sig utanför livmodern. Aborter sker på icke fullgångna foster som inte har ens en mikroskopisk chans att klara sig utanför livmodern.

  Men det där sista undviker kvinnoföraktarna i Ja till livet att beröra.

 5. veronica svard:

  Det dör 30.000 foster årligen enbart i Sverige på grund av abort – 30.000 liv som aldrig får levas, och detta inte på grund av någonting de själva valt att göra. Rika västländer har dessutom resurser att stödja och ta hand om ”oönskade” barn, vilket gör att de (i sig något märkliga) argument som menar att tredje världens kvinnor har behov av abort är helt otillämpbara i Sverige.

  meta:

  Så om man är beroende av en annan människa för att existera har den människan rätt att avgöra om man ska få en framtid eller inte? Varför skulle den biologiska förmågan att överleva utanför livmodern vara någon sorts kriterium för om man är en människa eller inte? Ett spädbarn kan inte klara sig utan konstant tillsyn från föräldrar eller andra utomstående heller; innebär det att de som har vårdnaden har rätt att när som helst göra slut på dess liv?

  http://solguru.motpol.nu/?p=103

 6. SolGuru: om ett foster inte kan överleva över huvud taget utanför livmodern, är det ett liv med rättigheter? Hur ställer du dig, i konsekvensens namn, till spontana aborter (=missfall, oftast på grund av grava defekter hos fostret) i tidig graviditet? Hur ska samhället ta hand om alla oönskade, vanskötta barn som måste födas av en kvinna som inte vill ha det? Vems liv är viktigast här – ett potentiellt liv eller ett redan existerande?

  och: är du, i konsekvensens namn, också helvegan? Demonstrerar du mot myggsprej, flugsmällor, Myrr osv? Låter du fästingarna äta klart och sätter ner dem på närmsta gräsplätt?

 7. Ping: Kvällens Uppdrag Granskning om en Kvinnosyn från 2000-talet « Nemokrati

 8. Ping: Vad visste vi? Vi visste – Ingenting. « Nemokrati

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s