Kristdemokrater, patriarker och våld

När Feministiskt initiativs andre EU-kandidat höll torgmöte i Uppsala för några dagar sedan så kom en Kristdemokrat fram och var extremt aggressiv och ropade att han skulle sätta en kula i huvudet på henne. Han ropade också saker som att ”Gudrun Schyman är en jävla hora och säkert kommer ut som homosexuell också”. Han hotade även ett par andra medlemmar i Fi och försökte slå en av dem som hoppade undan. Då slog han mot nästa, Elin Forssell, som for i marken. En förbipasserande försökte gripa in men blev också han misshandlad varpå ytterligare en kille gick in och höll fast honom. Sedan kom väktare och höll fast honom tills polisen slutligen kom.

Kristdemokraten är förståss anmäld för hot, misshandel och för att han förhindrat ett annat parti att ha torgmöte.

Trots detta har han sedan dess valkampanjat för fullt vid Kristdemokraternas valstuga, delat ut deras flyers i kd-jacka och namnskylt. Mannen har tydligen så stort förtroende från sitt parti så att han också företrädde partiet när Ella Bohlin hade torgmöte där.

Den här mannen har haft en rad uppdrag för Kristdemokraterna i många år och partiet har nu nominerad för ytterligare en post till hösten.

Jonas Segerström är politisk sekreterare för KD i Uppsala landsting, ordinarie ledamot i landstingsfullmäktige, ledamot i lanstingsstyrelsen och ordförande i kulturnämnden. Han raljerar på ”Segerströms patriakala blogg”

Idag gör TV 4 en historia av att en ”KD-politiker” är polisanmäld för att ha misshandlat företrädare för feministiskt initiativ. Mäns våld mot kvinnor – ni vet…

Och Segerström fortsätter på bloggen att jämföra dödshoten och misshandeln med allmänna nedrivningar av affischer (som alla partier råkar ut för).

Att Kristdemokraterna bedriver en kvinnofientlig och homofob politik är knappast något nytt. Men när Kristdemokrater som anser sig vara psykiskt friska raljerar över demokratins grundläggande principer och friheter, så undrar man ju hur friska dom egentligen är i det där partiet rent generellt. Att herr Segerström som stolt patriark valts som en av de främre företrädarna för Kristdemokraterna är talande för de ”kristna värderingarna”.

Läs Gudruns blogg
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

3 thoughts on “Kristdemokrater, patriarker och våld

 1. Läste Segerströms blogg och håller med, visst raljerar han över det som hände för att sedan försöka släta över.

  Jag undrar: hur många sjuka människor har samlats under den kristna fanan? Och hur många låter sig luras av det skenet och suger åt sig inhumana åsikter om dem som inte är precis som dom själva?

  Jag känner SANT kristna, de beter sig inte på det viset.
  Jag känner också dom som INTE är bekännande kristna men i själ och hjärta har och lever de värderingar som jag anser kristna – kärlekens företrädare och utövare mot sina medmänniskor.

  Jag blev beklämd av läsningen och undrar: finns det ingen vettig människa inom det partiet som kan gå in och stänga truten på dom? Eller det kanske är bra att de får visa upp sig – precis som det är bra att SD ges utrymme i direktsända debatter.. där visar dom åtminstone upp en liten del av sin fientliga politik, när de inte ges tillfälle att ordna till anletsdragen och tänka efter före.

  Bra blogg! Fortsätt granskningen!

 2. Det var otrevlig läsning, hoppas att det ger någon sorts påverkan på KDs valkampanj. KD borde inte acceptera att sina valarbetare slåss med andra!

  Om de struntar i om sina partifunktionärer är dumma i huvudet och slåss, och ändå tar in en sån person på förtroendeposter i sitt parti borde ju betyda att de tycker att det är bra? Eller?

  Lycka till i EU-valet 🙂

 3. Ping: Antikristdemokrat « FiaVG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s