Hur är det med vit makt i Alliansen?

Harry Svensson skriver på Newsmill att Unga Moderater precis som Sverigedemokraterna sjungit allsång till nazistisk Vit makt-musik. Förvånar mig inte. Deras politik närmar sig varandra allt mer. Jag blir däremot lite konfunderad över hans slutsats:

För att Sverigedemokraterna skall framstå som ett rakryggat demokratiskt alternativ i svensk politik har partiet både lång väg att gå och mycket värdegrundsarbete att göra.

Hur tänker han då? Sverigedemokraternas värdegrund är ju just rasism (och homofobi, familjefundamentalism och kvinnoförakt…). Vad skulle det bli kvar? Men det kanske är Svenssons poäng att de ska värdegrunda bort sin egen existens?

Lars Persson pekar just på den rasistiska värdegrunden i en annan artikel och belyser att sd är rädda för rasblandningen:

I sitt invandringspolitiska handlingsprogram skriver SD att man vill begränsa invandringen av personer från kulturellt avlägsna länder till ett minimum. Man skriver också att det kan ”bli nödvändig med ett tillfälligt totalstopp för icke- västlig invandring”. Det lär alltså inte bli möjligt för en svensk att bilda familj med någon från Asien, Afrika eller Latinamerika.

Och Persson jämnar sd:s uttjatade ekonomiska grundlösa argument vid fotknölarna:

Som vi redan konstaterat finns inga ”anpassningskostnader”. De flesta invandrar som unga vuxna och tar med sig en utbildning motsvarande svensk grundskole- och gymnasieutbildning. Det kostar ca en miljon att ge en infödd den utbildningen medan svenskundervisning bara kostar 30600 kr per år och elev.

Och hur var det nu med sd:s rasism? I DN konstateras att det inte finns genetiska rasskillnader. Som om det skulle spela roll? Rasism handlar inte om genetik, det handlar om pigment, språkliga uttal, födelseland och föreställningar om andras ”kulturer”. Enkel rasism och nationalism.

Mariam Osman Sherifay, ordförande för Centrum mot rasism är en av de få som är inne på samma frågeställning som jag själv skrivit om här tidigare.

Det verkliga problemet är inte SD:s existens utan att de etablerade partierna inte tydlig tar ställning emot främlingsfientliga partier.

Kristdemokraterna föredrar samarbete med SD framför något av opositionspartierna. Centerpartiet, Moderaterna och Folkpartiet är tysta som i graven när de får frågan. Hur står det till med rasismen och vit makt-sjungandet här då?

Avslutar helt off topic med en fantastisk låt av Marit Bergman som jag är helt uppfylld av efter hennes konsert på Rival ikväll. Sommarkväll.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

2 thoughts on “Hur är det med vit makt i Alliansen?

 1. Jonna på Etc bloggar om ND -(alltså inte SD) dokumentären. Marita Lärnestad, moderat i Södertälje svarar:

  Vilken roll spelar Nationaldemokraterna för ert beslut att minska flyktingmottagandet?

  – Jag tror att de har varit någon sorts väckarklocka om att vi måste göra någonting. Så tror jag.

  Vem behöver SD, när det finns Nationaldemokrater?

  /Marita

  http://www.etc.se/20986/pinsamt-m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s