Kd kan tänka sig samarbeta med Sd

Konservativa kristna högern och rasistiska rörelser gaddar ihop sig olika upptänkliga former utanför och innanför parlamentariska rum. Väljare pendlar mellan Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna – de två partier som står allra längst bort från Feministiskt initiativs politik.

I Ekots lördagsintervju svarar socialminister Göran Hägglund på frågan om att eventuellt regera med stöd av Sverigedemokraterna som vågmästare:

Sen är det ju så att om svenska folket i ett val väljer in politiska partier och vi får en situation där vi har svårt att ordna en regering, alltså Sverige måste regeras, jag vill aldrig ha ett organiserat samarbete med partiet, men, vi måste se till att vi har en regering. Därför går det aldrig att säga att man aldrig någonsin kommer att finnas i samma parlament som SD, då finns det en möjlighet för en Alliansregering att fortsätta och regera och SD har då möjlighet att antingen fälla den sittande regeringen, alliansregeringen, eller att stötta en s-regering och då… Så att det går inte att utesluta om vi hamnar i en svår situation.

Det är alldeles uppenbart så att Kristdemokraterna hellre regerar tillsammans med Sverigedemokraterna än med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet eller Miljöpartiet.

Är det det väljarna får vid en röst på Alliansen? Tanken ger mig rysningar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

9 thoughts on “Kd kan tänka sig samarbeta med Sd

 1. Tack för infon, missade själv lördagsintervjun.

  Tänker på Bengt Westerberg som vägrade sitta i samma soffa som Ny Demokrati. Men när maktkåtheten slår till finns inga gränser. Nästa sommar får vi alltså kanske se Åkesson krypa ned i badet med Hägglund, Reinfeldt, Olofsson & Björklund. Eller får Göran o Maud kliva upp när de inte når 4 %spärren…
  /Marita

 2. Ping: FiaVG

 3. Ping: KD + SD = Sant « FiaVG

 4. TACK Veronica för dina resonemang.
  Vi skall ha vaksamma mot elaka krafter
  som är mot männskliga rättigheter
  och enskildes frihet.

 5. 1991-1994 regerade de fyra borgerliga partierna med stöd av främlingsfientliga Ny Demokrati. Alltså samma läge som det Hägglund nu har tankar omkring. Det gick utan större problem den gången…så varför skulle det inte gå nu.

 6. Men du är ju faktiskt ohederlig. Hägglund avfärdar varje samarbete med sd. Ändå skriver du att han vill samarbeta.

  Det han sagt är att han inte kan styra över hur sd röstar i riksdagen. Om sd kommer in i riksdagen och lägger ned sina röster och låter en rödgrön regering komma till stånd, tror du på allvar att Sahlin då avgår. Eller kallar detta för ett samarbete med sd?

 7. Ping: Hur är det med vit makt i Alliansen? « Veronica Svärd - Intersektionen

 8. Snacka om att lägga ord in munnen på Hägglund. Det han säger är att Sd kan få en vågmästarroll, Precis som i min hemkommun i Karlskrona där Sd har en vågmästarroll. Inget av blocken vill samarbeta med Sd. Ibland röstar Sd på alliansens förslag och ibland på oppositionens. Det betyder inte att vare sig oppositionen eller alliansen vill samarbeta med Sd. I synnerhet Kd som har fundamentalt annorlunda människosyn än Sd. Kd ett av de det mest flyktingvänliga partiet i Sveriges riksdag. Minns att att det var en ohelig allians av moderater och socialdemokrater som drev igenom förslaget om utvisning av apatiska flyktingbarn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s