Moderaternas rättsvidriga brunhögerpolitik

Kommer du ihåg att moderaternas (m) slagord i valrörelsen 2006 var Bryt utanförskapet! Kommer du ihåg Reinfeldts hundögon samtidigt som han förklarade att den svenska migrations- och integrationspolitik har misslyckats.

Den moderata lösningen är att invandrarna är de som minsann ska följa svensk lag. Men självaste regeringen och våra ministrar behöver tydligen inte följa varken Europakonventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna, de grundläggande friheterna eller den svenska grundlagen. Hur tusan gick det till?!

M vill med patriotiska argument återkalla beviljade medborgarskap. Men den svenska grundlagen (RF 2 kap 7 §) godkänner inte återkallelse av svenskt medborgarskap.

M vill att invandrare ska tvångsförflyttas till vissa avsedda områden och förbjudas att flytta till områden där släkt och vänner ofta bor. Men var och en som lagligen befinner sig inom en stats territorium rätt att fritt röra sig där och fritt välja sin bosättningsort. M:s förslag om inflyttningsstopp strider mot Europakonventionen.

Förutom att regeringens politik är rättsvidrig, populistisk och rasistisk så är den blind för de strukturella problem vi egentligen har kring boendet. Jag arbetar själv ofta med flyktingar, och de allra flesta har en ambition om ett gott liv när de väljer bostadsort, oavsett om det är Stockholm eller Eksjö. Väldigt ofta upptäcker de att det goda livet de drömde om grusas på grund av en rasistisk arbetsmarknad, dålig utbildning eller rasistiska människor som tittar snett i affären. Många bestämmer sig för att de vill flytta igen, till en bättre tillvaro på annan ort. Där börjar nya problem.

Det är nämligen i princip omöjligt att flytta ut från en kommun när du väl hamnat där om du inte har fått det där välbetalda arbetet. Utan fast anställning, ingen bostad. Ofta går det inte ens att ställa sig i en bostadskö, om du inte redan är bosatt i kommunen. Det här är ett problem som funktionshindrade och långvarigt sjuka människor som står utanför den reguljära arbetsmarknaden lever under konstant. De kan inte flytta till en annan kommun där de skulle kunna få stöd av anhöriga och kunna, ja just det, bryta sitt utanförskap.

Problemet är inte att nyanlända har samma friheter som ”vanliga” människor. Problemet är att friheten att flytta är för begränsad!

M:s snack om det ”fria valet” lyser verkligen med sin frånvaro när det kommer till ”dom andra”.

Sd tror att de vinner röster på m:s utspel idag, men de har helt fel. Sd har spelat ut sin roll fullständigt nu när brunhögerns politik i själva verket redan dominerar vår regering och riksdag. Och nej, jag blir knappast lugnare av att brunhögerns rasism var det som dolde sig bakom Reinfeldts hundögon. Bryt utanförskapet! betydde egentligen Ut  med invandrarna! Att m är det parti som står närmast sd är konstaterat sedan tidigare, men nu har den bruna sörjan nått upp till flikarna i hårfästena på herrarna.

Annonser

10 thoughts on “Moderaternas rättsvidriga brunhögerpolitik

 1. Folk som hotar sig till ett medborgarskap ska fa det frantaget. Ar det rasistiskt argument?

  Folk kommer inte forbjudas att flytta till vissa omraden. Men dom kommer fa sankt eller ingen ersattning om dom flyttar till overlastade omraden. Mona Sahlins forslag for ovrigt (brunvanster?)

  Jag haller daremot med om att bostadsmarknaden inte fungerar. For nagon overhuvudtaget som vill flytta…

  Arbetskraftsinvandringen var alltsa rasistisk som forslag da ocksa. Det var ju moderaterna som kom med det forslaget.

  Sjalv tycker jag det ar mer populistiskt att skrika rasist for att fa medhall.

  Men Billstrom forenklar problemen och hans forslag ar ensidigt och inte tillrackligt bra. Men det ar fortfarande i forslagsstadiet inom partiet, och det ar inte ens pa agendan an.

  Ar lite trott pa att folk skriker rasist varje gang. Inte undra pa att sd snor roster fran S. Vanstern kan ju inte ens diskutera integration utan att komma med plattityder.

  Jag bor for ovrigt inte i Sverige, och vill inte bo dar heller…

 2. Tobias:
  Jag ”skriker” rasistiskt av den enkla anledningen att det är ett rasistiskt utspel. Om andra håller med så är det extra bra. Att du anser att sd och m för en bra ”invandringspolitik” säger mer om din egen människosyn, en del är tydligen mer värda än andra.

  Sd:s väljare pendlar fram och tillbaka framförallt från kd, m och sd. Att en del även kommer/går till sossarna förvånar mig dessvärre inte heller. Har träffat några av de mest främlingsfientliga bland engagerade sossar.

 3. När vänsterfascismen skriker ”brunhöger” är det bara en avledande manöver, ett försök att distansera sig från socialismen i dess nationella och/eller korporativa bruna former. Genomskådas!

 4. Ping: Israel ockuperar mer av Västbanken och palestinska barn ej terrorister « Roya - Intersektionalen

 5. Alla invandrade moerdare, valdtaektsmaen och terrorister ska givetvis ha raett till livstids foersoerjning i Sverige och den raetten maste i raettslighetens namn ocksaa innefatta deras familjer. Det vore helt fel att fraanta kriminella invandrare deras medborgarskap bara foer att dom aer invandrare. De svenskar som tycker saa aer inget annat aen rasister.

 6. Reinfeldt ska ha gott med stryk.

  Tjuv lögnare och rasse

  klart regeringen inte har pengar dom har ju skänkt bort statskassan till usa och fyllt sina egna fickor med dem.

  Från 4000 miljarder i överskott till minus.

  Vilket skämt.

  Jag söker en investor som vill utveckla en ide med mig och delat ägarskap.

  Någon som har inflytande och pondus och stå emot dom stora bolagen.

  Min uppfinning berör en generator som kan ersätta motorerna i bilar och bränslet.

  Ersätta bränsle i alla fordon och ge hus värme och el.

  Det är lustigt men jag har hört runt lite med mina vänner som några har eget företag och några är uppfinnare.

  en av dem berättade hur han uppfann en pump till bilmackarna som kunde leverera vatten,luft, och olja.

  Han hade beställningar från Ok,shell och jet.

  Prototypen var klar och patenten tagna.

  Utvecklingsfonden hade lovat han hjälp.

  Sen när det gällde hade den ansvariga slutat på sitt jobb och statens utvecklingsfond hörde aldrig av sig.

  Lustigt men ännu roligare med tanke på all reklam staten bombar oss med ang miljön och alla extra skatter vi ska betala så finns inget stöd eller intresse för min uppfinning.

  Tycker det säger en hel del om att bibehålla monopol.

  Det ska se bra ut utått men igentligen är samhället ett stort skämt.

  Det är som när man lär ut rättigheter till barn i skolan men i verkligheten existerar dom inte annat än i ens eget huvud och avgörs av den stora massans indoktrinerade medvetenhet.

  Föressten jag är inte född i sverige men uppväxt här.

  Har ochså en gång i livet begått grovt brott.

  Jag hjälpte min Ms sjuka vän odla cannabis.

  Så ta och utvisa mig jag måste ju vara en tagg i statens öga.

  Skitregering.

  Folket är för dumma för att ha det gott.

  Vill man ha det gott agerar man och kräver.

  Något som den passiva svenska befolkningen tycks ha glömt hur man gör.

  Osämja och att folk inte samverkar är vad som ger psykopatledarna makt till att ljuga mera för oss till sina privata agendor.

 7. Ping: Moderaternas nya rapport om kvinnorna « Roya - Intersektionalen

 8. Ping: Moderatapelsinen « Tidvatten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s