Kristdemokraterna fördärvar religionsfriheten

Jag har inte hunnit blogga alls under Feministiskt initiativs kongress i helgen, det finns massvis att berätta! Här är några roliga citat från kongressen. Gudrun Schyman toppar EU-listan, Fi har nu blivit ett parti och Fi valde att inte gå på Schymans förslag att byta namn till Feministerna. Valplattformen är verkligen fantastisk bra! Huvudfrågorna är:

 • Gör fri abort till en mänsklig rättighet
 • Aktivt jämställdhetsarbete
 • Bygg ut förskolan och barnomsorgen i hela EU
 • Stoppa sexslaveriet
 • Jämställd representation inom hela EU-organisationen
 • Fokus på mäns våld mot kvinnor
 • Respektera rätten till asyl
 • Ett sekulariserat EU, där kyrka och stat hålls åtskilda
 • Motverka militariseringen av EU
 • En könsmedveten klimatpolitik
 •  

  Som ni kan notera så handlar en av frågorna om att stat och kyrka ska hållas åtskilda. Idag går kristdemokraten Else-Marie Lindgren ut med Kristdemokraternas rätta ansikte och menar att Sverige är kristet och att vårt lands värderingar och lagar är byggda på kristendom. Lindgren menar på fullaste allvar att statsminstern borde avsluta sina tal med ”Gud välsigna Sverige”. Det är inte så konstigt att kd:s väljarna pendlar över till Sverigedemokraterna och tillbaka.

  Att rasismen osar inom våra myndigheter och polisen går hand i hand med den kulturella nationalismen, men istället för att åtala dessa rasistiska poliser så åtalas 15-åringar som säger ”polis, polis potatisgris” och ”nöff” till poliser. Ahhh… rädda mig från världen – den är helt sanslös!

  Högerextremistiska och fundamentalistiska religiösa rörelser samarbetar allt mer i Europa. Skicka Schyman till bryssel för att styra upp i röran! Här är ett utdrag ur hennes avslutningstal på kongressen:

  Annonser

  6 thoughts on “Kristdemokraterna fördärvar religionsfriheten

  1. Mmm….. Else-Marie ser även arbetslöshetsproblematiken ur ett religiöst perspektiv. Eller va´det tvärtom…?:) Hon ställde en fråga till Littorin om kyrkans besöksverksamhet i Borås skulle påverkas av det 3:e steget i JoU-garantin. I klartext betyder det att hon undrade om inte kyrkans gratisarbetande arbetslösa skulle kunna ställa upp så mkt. Måhända är detta Jobbpaketet från Alliansen…:)
   http://www.kristdemokraterna.se/PressOchMedia/Pressmeddelanden/ForetagandeOchArbete/besoksverksamhetiboras.aspx

   Knycker Youtuben genast – kanonbra!

   /Marita

  2. ”En könsmedveten klimatpolitik ” låter bra tycker jag – jag köper alla mina kläder i eko material numera – bäst gillar jag bambu T-shirts från DEM Collective

  3. Ping: Juni 2009 = Fi 100 % « Tidvatten

  4. Fantastiskt valplattform! Den borde andra partier ta över! Och tack för att du uppmärksammar det absurda i att poliserna inte åtalas men 15-åringen.

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  w

  Ansluter till %s