Centern går emot folkomröstningen om kärnkraften

Alliansen menar att det är en historisk dag idag när de pressat Centern till att sälja sin själ och skriver under på en utvidgning av kärnkraften i Sverige. Maud Olofsson gråter inte längre över kärnkraftens utökning, det är ett påklistrat leende. De väljare som nu lämnar Centern när storpolitiken visar sin falska ”enighet” är välkomna till Feministiskt initiativ istället.

Som Birger Östberg, styrelseledamot i Feministiskt initiativ sa för en liten stund sedan:

Om nu kärnkraft är så bra, varför stanna vid tio reaktorer? Vi kan väl ha varsin på bakgården – börja med Jan Björklunds och Maud Olofssons!

Annonser

6 thoughts on “Centern går emot folkomröstningen om kärnkraften

 1. Ja, är inte detta spiken i kistan så vet inte jag vad som ska till. Maudan gråter inte, men det gör nog Fälldin idag.

  Lär av andras misstag, kära Fior – sälj aldrig er själ!

 2. Folkomröstningen på 80-talet bestod av tre nej-alternativ. Om vi gjorde en omröstning nu skulle det alternativ som regeringen presenterade idag vinna.

 3. Sen när är politiska partier tvingade att ha partiprogram och åsikter som ligger i linje med folkomröstningar? Centern får göra som de vill.

  Vad som kan diskuteras är däremot om en ny folkomröstning behövs innan man faktiskt agerar i frågan. I praktiken kommer detta dock bli en valfråga till nästa val. Om folket inte vill ha kärnkraft röstar de väl bort alliansen. Så mycket svårare än så är det inte.

  Tror för övrigt liberal ninja har rätt, men det går inte att säga säkert. Man kan dock inte gärna förväntas ha resultat från folkomröstningar bakom sig för att komma med påståenden. Om kraven vore så höga skulle det inte gå att få mycket sagt…

 4. Nja Fi har nog rätt…Med nya reaktorer så stannar nog utvecklingen av andra alternativ tyvärr.

  Vå förra folkomröstning handlade igentligen om vi skulle satsa på kärnkraft enbart, eller aveckla den med ”förnuft” dvs slussa in nya och mindre farliga alternativ. Och därmed på sikt komma helt ifrån kärnkraft.

  Sen trätte man om hur man avecklar med förnuft. Därför kom linje tre.

  Alternativ två vann den gången, att sen våra politiker inte har respekterat detta är trist, även om dom inte behöver.

  Fast det vissa bara vilken trist inställning dom har till sina väljare 😦

  Mvh janne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s