Vatikanen i blåsväder pga lesbisk aktivist?

Uppdrag Gransknings avslöjanden om den katolske biskopen Richard Williamson’s antisemitiska uttalande om att förintelsen aldrig ägt rum har spridit sig i världens medier. Angela Merkel är djupt kritisk. Men Vatikanen anklagar istället Sveriges Television för att ha arrangerat en komplott mot Påven och letar …lesbisk syndabock:

”Vem berättade för Sveriges Television” om Williamsons uttalande från Kanada? frågar sig sedan Vatikanen och fastslår att det måste vara den franska journalisten Fiammetta Venner – ”en mycket känd fransk lesbisk aktivist som anklagat SSPX för kopplingar till extrema högerpartier i Frankrike”.

Länge leve modiga lesbiska aktivister!

En annan modig lesbisk aktivist är Feministiskt initiativs talesperson Stina Sundberg som skriver om hur alliansen trollat bort det mest grundläggande i härvan om äktenskapsbalken. Kristdemokraterna och Göran Hägglund fortsätter sin desperata kamp att få slippa likställas med homo- och bisexuella. Splittringen i ”alliansen” och inom Kristdemokraterna blir allt tydligare.

Annonser

9 thoughts on “Vatikanen i blåsväder pga lesbisk aktivist?

 1. Vatikanen ar inte i blasvader pa grund av en aktivist, vatikanen ar i blasvader eftersom den har yttrandefrihet. Personligen tycker jag att det ar fruktansvart hur media nu vurmar for att de som sager politiskt inkorrekta saker skall bestraffas for det.
  (aven om forintelsefornekande ar forkastligt)

  Det ar ratt talande att katolska kyrkan battre lever upp till Upplysningens ideal om tanke- och yttrandefrihet an dagens media och politiker…

 2. Ha där sket ni i det blå skåpet. Det bekräftar vad vi alla har vetat sedan andra världskriget, katolska kyrkan var på nazisterna sida hela tiden.

 3. Nisse: Så om vatikanen rackar ner på judar står de upp för yttrandefriheten, men om någon vågar kriticera dem för detta är de *emot* yttrandefriheten?

  Vilka andra åsikter får man inte kriticera utan att vara emot yttrandefrihet?

 4. Vatikanen och feministiskt blåsväder.
  Grabbarna som nu diskuteras har kanske en ganska ofeministisk sak gemensamt, nämligen övergrepp på tyska altargossar. Och då gäller det ju att ställa upp för varandra för att inte ännu skändligare detaljer skall komma fram!
  Vatikanen är ju den längst överlevande staten efter 1000talet och vet hur att skydda sig!

  Skall blir roligt att se vad de hittar för mörka hemligheter om Merkel. STASI-agent ?

  Ola

 5. Hade det inte varit smartare av poven att offentligt ta avstånd från den här prällen och högt och tydligt avbryta allt samröre med honom och hans organisation ?
  Nu framstår det ju som om vatikanen delar hans åsikter.

 6. ””Vem berättade för Sveriges Television” om Williamsons uttalande från Kanada?”

  Tja med tanke på att han faktiskt sa det själv direkt i teve, och att han även tycker dom trista åsikterna. Så funderar jag på följande.

  Borde då inte Vatikanen bekymrasig mer om dom sunkiga åsikterna, än vem som tippsade Svt om att han tycker så?

  För tippsaren Hon har ju som Meta skriver källskydd?

  Och källskydd ingår i ytrandefriheten, men det är nog inte den som Vatikanen bekymrar sig om…Utan att Svt presenterade obehagliga sanningar…

  Mvh janne

 7. Om jag har förstått yttrandefrihetslagstiftningen rätt så är det bara svenska myndigheter som inte har rätt att efterforska journalistiska källor. M a o har alla andra, inklusive Vatikanen, rätt att efterforska vilka källor de vill. Och f ö lyder ju inte Vatikanen under svensk lagstiftning, i a f inte när de inte verkar på svenskt territorium.

  Men just i det här fallet spelar det nog ingen roll. För det första tror jag inte att det är någon konspiration – den enda konspirationen som föreligger, finns i huvudet på påven. För det andra tror jag inte att Fiammetta Venner sticker under stol med att hon gärna tipsar om sådant här – det hade inte jag gjort, om det var jag som var källan (jag hade varit stolt).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s