Kyrkans saliga röra

Kyrkan och kristdemokraterna kan verkligen konsten att snurra till det för sig. I synnerhet när det kommer till sex. Tidvatten skriver, appropå mitt inlägg om att det är olagligt att vara otrogen i Sverige, om hur en prästfru som haft trekanter med sin make och en annan man inte är lämplig i sin roll. Att prästen sparkas från sitt ämbete är lämpligt eftersom han misshandlat sin fru. Men varför kyrkan anser sig nödgade att utreda prästparets sexliv och stämpla kvinnans sexliv övergår mitt förstånd helt. Vad är vill de kontrollera? Att de är monogama och bara använder sig av missionärsställningen?

Och Kristdemokraternas fullständigt panikslagna skrotande av äktenskapsbalken – allt för att slippa likställas med homo- och bisexuella. Fascinerande desperation. Nu vill de betala människor med en äktenskapscheck för att de inte ska skiljas också.

Tidvatten lämnar kyrkan på måndag med orden:

Jag betalar självklart inte en spänn  till organisationer som är kvinnofientliga och /eller homofobiska.

Klokt. Som tur är går det numera att betrakta kyrkan som en del av konsumtionssamhället. AnvänBenedikt XVI.d din konsumentmakt om du liksom jag anser att skattepengarna kan gå till bättre verksamheter.

För att inte tala om kyrkans inblandning i tokhögern. Gränserna mellan Påven, de högerextrema fascistiska rörelserna i Europa och nu även den svenska kyrkan blir allt luddigare. Så har de lyckats täcka in rasismen också, allt på en vecka. En form av människofientlig syn kommer sällan ensam, tyvärr.

Och som vanligt när det blåser hårt runt Kristdemokraterna så rusar väljarna till för att se till att de är kvar i cirkusen.

Annonser

3 thoughts on “Kyrkans saliga röra

  1. Kristdemokraterna är ett avskyvärt hycklarparti. Detta sagt med en annan vinklibng än bloggarens, jag menar, de bubblar om ”etik” och ”varmare samhälle”, men skiter totalt i välfärden. Vad har Göran Hägglund gjort i egenskap av socialminister?Ingenting, såvitt jag vet. Se nu senast hur cyniskt han bagatelliserar sjukhuskrisen! *illamående*

  2. Ping: Träda ur kyrkan. Inte helt enkelt. « Tidvatten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s