Alliansen krisar men är lika konsvervativ för det

Jag kan inte låta bli att kommentera Kris(t)demokraternas cirkus kring valberedningens lista till EU-valet. Att Lennart Sacrédeus är populär i partiet är ju skrämmande, både utifrån hans tokkonservativa kvinnofientliga åsikter och att han tydligen faktiskt inte arbetar för partiet eller de frågor som han mot förmodan skulle väljas för. Att plocka in en annan gammal stofil som Alf Svensson, som väl har typ samma åsikter men inte gör så mycket väsen av det blev Kris(t)demokraternas lösning. Och att Göran Hägglund, företrädare för partiet Ett schysstare Sverige tillåter sig att göra en sådan sågning av en populär nominerad kandidat är smått faschinerande. Jag tror ju inte att partiet kommer att vinna några cirkuspoäng på detta om det är avsikten från Hägglunds sida. Deras politik blir inte fräschare eller schysstare för det. Tyvärr.

Nej, Feministiskt initiativs lista till EU-valet med Schyman i spetsen kommer att göra betydligt större skillnad i Europaparlamentet. Ett arbete för immigrerade kvinnors fri- och rättigheter, att abort ska erkännas som en mänsklig rättighet, att motverka militäriseringen av EU samt få ett slut på människohandeln för sexuella ändamål.

Och så blir det bråk i riksdagen så att Sven-Otto Littorin rusar ut. För en gångs skull så förstår jag Littorin: Astudillos personpåhopp går över gränsen. Synd att jag inte kan begripa Littorins politik bara, skrev tillsammans med Samuel Kvist om honom i tidningen ETC för ett tag sedan om Littorins herrklubbsverksamhet. littorins-skitar

Apropå arbetsmarknads- och finanspolitik så belyser Gudrun Schyman bra idag på Göteborgs Fria Tidningar om att finanskrisen är på väg mot offentliga sektorn och ställer frågan om Alliansen kommer att sätta in samma rekordhöga statliga bidrag för att rädda vård- och omsorgsbranscherna? Eller kommer alliansen att lämna de kvinnodominerade branscherna i sticket precis som socialdemokraterna gjorde under finanskrisen på 1990-talet? Återstår att se, men hoppet är litet. Feministiskt initiativ Västra Götalands blogg (FiaVG) diskuterar detta ämne mer.

Annonser

5 thoughts on “Alliansen krisar men är lika konsvervativ för det

 1. Littorin – Visst är det taskigt med privata angrepp. Men Littorin kunde iaf rusa ut när han blir förbannad. Sticka därifrån. Med bibehållen hög lön och schyssta förmåner. Med jobbet kvar. Alla arbetslösa som fått a-kassan rejält sänkt som inte sett ett ynka öre av skattesänkningar, alla deltidarbetslösa kvinnor som nu måste välja mellan att vara 100 % arbetslösa eller jobba lite och bli försörjda av sambo, de kan inte dra iväg. De sitter fast i smeten.

  Littorin har ägnat hela sin mandattid åt indirekta personangrepp på de som saknar arbete. Personangrepp på distans, men ack så effektivt.

  KD – javisst är det komiskt: att jaga in Alf Svensson som väl uttryckt ungefär samma homofobi och abortmotstånd som Sacredeus. Ojojo, de verkar ha de svettigt…..

  /Marita

 2. Hej

  ”Och att Göran Hägglund, företrädare för partiet Ett schysstare Sverige tillåter sig en sådan sågning av en populär nominerad kandidat är smått faschinerande.”

  Vilken sågning? görans sågning eller sacredus.
  Jag tycker den interndemokratiska processen i kd är skrämmande, Sacredus verkar ju vara mkt populär. Det är sånna saker som gör att folk går till Sverigedemokraterna. Dom vill framstå som något dom inte är, eller hur man nu ska se det – cirkus, jes.

  Littoringrejen, visst gick det för långt. Men när halva sossegänget gick ut ur riksdagen när Maud gick upp i talarstolen så blev det ingenting i media. Inte heller Reinfeldt mkt nedåtlåtande och pinsamma stil mot Oppositionen. Härskartekniksstudier – ja, riksdagen är ett bra ställe för sånt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s