Ett satans mördande i guds namn?

Jag är förbannad. Israel bygger olagliga murar för att stänga in människor, startar upp ett fullskaligt krig mot de instängda, bombar hjälporganisationer, FN:s högkvarter i Gaza, FN:s skolor, ambulanser, sjukhus, mediecenter. Döda civila och hjälparbetare växer på hög i fyrsiffriga tal, begravningsplatserna är slut. Det finns inte rent vatten, det finns ingen el. Mediciner och förnödenheter är i princip slut. För att inte tala om hur allt detta påverkar miljö och klimat. Journalister släpps inte in och genom att förhindra elinförsel försvårar man nu all annan rapportering innifrån helvetesområdet. Jag har svårt att kalla det för något annat än utrotning. Israel får mer än gärna motbevisa det genom att dra sig tillbaka omedelbart. Det räcker inte att be om ursäkt eller att prata om fred så länge man fortsätter mördandet.

Sker detta i guds namn?

Annonser

9 thoughts on “Ett satans mördande i guds namn?

 1. Palestinier hatar judar för att de är judar. Läs Hadith och Koranens senare suror. Judehatet är en integrerad del av islam, palestinier är till allra största del muslimer. Vad kallar du Hebronmassakern på judar 1929? Eller Hajj Amin al-Husseini, stormufti av jerusalem och Yassir Arafats farbror, under första hälften av 1900talet. Han tog sig till nazityskland och ville att världens muslimer skulle ansluta sig till Hitler och döda judar, så skedde bland annat i Albanien och Bosnien, som exempelvis den till största del muslimska SS divisionen SS-Handschar vittnar om. Allt detta var långt innan det fanns ett Israel. Läs historia, RIKTIG historia. Palestiniernas och muslimers hat mot judar är äldre än staten Israel. Den s.k. profeten Muhammed ville att judarna i Khaybar skulle erkänna honom som deras profet, de ville de inte, och då lät Muhammed sina trupper döda alla männen och sålde kvinnorna och barnen som slavar. Läs koranen, läs Haditherna. Lär dig om islam.

  Att kriticera islams judehat är helt i sin ordning. Igen, läs Haditherna och Koranens senare suror. Rasism? En muslim är inte en ras eller en etnicitet, det är ett ideologiskt ställningstagande. Det finns vita, svarta och bruna muslimer. Rasismen däremot finns i dig och dina radikala vänners förnekande av judarnas hemland. Judar är en etnisk folkgrupp. Man föds till jude. Muslim är ett val.

 2. Johanna W:
  Om du tror att jag förespråkar någon ”sidas” dödande så är du helt ute och cyklar. Men så länge människor hela tiden tittar tillbaka i tiden och ska hämnas för vad någons förfäder har gjort – då kommer vi människor att utrota oss själva (och djur och natur). Dödandet sker här och nu och det är oproportionerligt. Israel är de enda som kan sluta med sitt eget handlande. Israel har makten.

  Men tack för svaret på min fråga, då vet jag att mördandet sker i guds namn. Ännu en anledning för mig att hålla mig borta från religion.

 3. Visst kan du hålla dig ifrån religion Veronica. Det gör du nog rätt i för mycket kan bli fel i religionens namn. Men vore det inte lämpligt att uppmanna Hamas att sluta med sin raketbeskutning. Kanske att gräva skyddsrum istället för att gräva tunnlar för att kidnappa Israeliska soldater. Kanske att sluta mörda sina grannar för att de tillhör fel parti eller religion. Ja, till och med att börja förhandla med Israelerna om fred. Om du skjuter från ett sjukhus, skola eller moske så kommer den du skjuter på att skjuta tillbaks på dig. Hamas är inte dumma. de vet detta och det är deras strategi.
  kriget är förfärligt, men det finns två sidor och det kanske är dags att titta på den andra sidan.

 4. Johanna w.´s inlägg är klockrent. Alltid är det palestiniernas fel för att dem bombas sönder, sitter blockerade i sitt eget land, blir tvångsförflyttade för att någon jude från USA får för sig att helt sonika flytta till ”det heliga landet”. Israel är inte judarnas rättighet, det landet har palestinierna lika rätt till. Sen det du skriver om islam och haditherna, undrar var du har fått det ifrån?? Vad jag vet så förespråkar islam och det står skrivet i islam: FRED. Men om man blir angripen har man rätt till att försvara sig själv. Du säger att palestinierna hatar judar, men undrar om inte judarna hatar palestinierna också. Jag kan nämligen inte se något kärleksfullt i deras bombningar dem senaste veckorna.
  Undra hur du hade resonerat och agerat om du varit flykting i ditt eget land i ca 60 år. Det är så lätt att anklaga Hamas för allt ont, men Hamas skapades av Israel. Om ockupationen av Palestina inte skett, hade Hamas antagligen inte existerat. Även Israels bosättningspolitik har skapat en bra grund för Hamas.
  För mig är Israel lika mycket terrorister som Hamas. Vad jag vet dödar dem också oskyldiga människor, och har gjort så i många många år.Terrorist-Israel.

 5. Israel skapades visserligen för att ge hotade judar skydd från Nazister, kommunister och andra judehatare, men det har alltid funnits judar i Israel. Majoriteten i Jerusalem var judar fram till 1948 då de fördrevs av jordanien. I hebron har det alltid funnits judar fram till 1929 då de fördrevs därifrån i progromer.
  Självklart gör Israel fel ibland och deras politik kan alltid ifrågasättas, vilket den också gör. Men i Israel har du en demokrati som tillåter demonstrationer mot regeringen. Du har en miljon muslimer som har fulla medborgerliga rättigheter. Du har, eller snarare har haft, en mycket aktiv fredsrörelse.
  Var har du detta i arabvärlden eller i de palestinska områdena. En sådan person skulle dödas omedelbart. En sådan organisation skulle förbjudas. Judar är förbjudna att besöka flera arabländer och åkte de till andra skulle de inte komma levande därifrån. I Sverige bränns judiska byggnader och judar blir attackerade på gatorna. Inte så ofta, men det händer.
  En vän till mig bodde i polen med sina föräldrar 1946. Ett år efter konzentrationslägerna. Varje jul gick kristna ut, efter julmässan och mördade judar.
  Ja, judar är paranoida ibland. Många av oss är tacksamma för att Israel finns för den dag förföljelserna ökar finns det en plats för oss där vi kan vara som andra. Onda, goda, duktiga usla.

 6. Tycker att väsentliga bakgrundsfakta förbigås helt i Bitte Hammargrens artikel (Svd, 11.jan) ” Gaza – strandremsan som blev ett fängelse
  Den pågående terrorspiralen har sitt ursprung i slutet av 1800-talet.
  Då började judar som flydde judefientligheterna i Europa strömma till Palestina.
  Sionistförbundet bildades 1897. Sionismens mål blev att åt världens judar skapa ett hem i Palestina.
  Men det land som sionisterna skulle kolonisera var redan bebott av araber.
  Snart uppstod det konflikter mellan de judar som försökte kolonisera landet och de palestinier som bodde i landet. Detta utvecklades till det HAT som fortfarande driver konflikten.

  Bitte skildrar konflikten relativt ensidigt.
  Då hon talar om ”militanta Israelhatare”, ”terrordåd”, ”extremisterna”, handlar det om palestinier och ”terrron från raketerna”, ”besvaras av israelisk moteld”
  Enligt detta verkar endast palestinierna vara militanta hatande extremister som utför terrordåd medan israelerna måste besvara med moteld. Bitte är alltså anti-palestinsk i detta avseende, eftersom båda sidor kan i verkligheten tillägnas dessa egenskaper.
  De som vill få sitt fädernes land tillbaka är inte realister utan endast de som inser att sådant bara är en dröm.
  Det är enligt henne inte bra att ’Västbankspalestinier blir mer Hamasvänliga.’
  ”Gazas historia handlar om maktkamp mellan islamister och PLO”. Hon verkar glömma judarnas ödesdigra påverkan på Gazas historia
  Inte ett ord om att USA i årtionden varje år har pumpat in stora dollarmiljarder till Israel, Egypten och Jordanien. Däremot betonar hon att ”islamisterna fick ta in stora summor från utlandet”.

 7. Det finns starka krafter som har intresse av att konflikten fortsätter.
  Men väldigt många inblandade önskar inget hellre en fred.
  USA är en stark aktör både ekonomiskt, militärt och mediemässigt.
  Aktör som både Israel, arabiska ledare och religionsledare är beroende av.
  Om Obama kan övervinna hindren och åstadkomma en lösning genom att t ex hjälpa palestinierna att bygga upp en rättsstat (inklusive två statslösning) och ett BNP-ökande näringsliv skulle han kunna alstra en oerhörd Goodwill åt USA. Då skulle han eventuellt kunna återuppväcka förtroendet för USA och därigenom öka framtidstron människor emellan.
  Detta skulle samtidigt kunna vända världsekonomin från lågkonjunkturen.
  Det skulle också minska USA:s väldiga bistånds- och militära kostnader samt underlätta för USA att få tag i olja.

 8. Någon som hört talas om den judiske terroristen och fascisten Jabotinsky? Han ville förhandla med självaste Nazityskland för att störta Sovjetunionen och var en av de flertal sionister som innan staten Israels grundande ”röjde mark” för att Nationernas Förbunds beslut att dela palestina 50 – 50 effektivt skulle elimineras. Idag hyllas han i staten Israel som en hjälte… även i Sverige är han älskad av Ulf Ekman och Livets Ord, som döpt en av sina ”hjälp”projekt efter denne vidrige man. Terrorismen fanns innan Usama Bin Laden och Israels grundande byggde på en trave av sionistiska terroristhandlingar. Beklagligt, men sant. Offer kan bli bödlar. Historien från koncentrationslägren ursäktar inte deras egna förintelsestrategier.

 9. Nej, Jabotinskys rykte är mycket blandat. Under brinnande krig 1948, när den unga staten anfölls av 5 arabstater, minns du Per, så anlände ett skepp med judiska soldater och vapen till Jabotinskys rörelse. Mycket välbehövligt. Hagana, den officiella Israeliska armen sköt fartyget i sank och internerade soldaterna. Man ville ha en sammanhållen arme i ett sammanhållet land.
  När Gaza styrdes av Fatah skyllde Fatah raketbeskjutningen på Hamas. När Hamas styrde skylde de ofta raketbeskjutningen få smågrupper. Palestinierna har aldrig tagit ansvar för dessa grupper utom när de hotat någon palestinsk ledande grupp så har man massakrerat dem. Palestiner har dödat fler palestinier än vad Israel gjort, fast det kanske är Israels fel också?
  Utopiska ideér om att alla lever i fred i en stor lycklig familj gillar jag också. Fast utopier är just utopier och inget i arabvälden pekar på att fredlig samexistens skulle vara möjlig. Det är därför man flyr från dessa länder till väst och Israel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s