Barnmisshandel kan innebära många saker

Vuxna människor som döper sitt barn till Adolf Hitler ser knappast till barnets bästa. Att 3-åriga Adolf nu är omhändertagen av sociala myndigheter känns ganska självklart, han kommer aldrig kunna få ett normalt liv med sådana självupptagna omogna föräldrar. Att polisen i trakten säger att pojken inte far illa är ganska förvånande, då har han inte satt sig in alls i vad fara illa innebär, vilket en polis borde.

Vad skulle du fara mest illa av: en rejäl käftsmäll nån gång ibland eller att växa upp med föräldrar som med sin juridiska makt bestämmer att du ska heta Adolf Hitler? Familjen har blivit utsatt för dödshot på grund av barnens namn och utsätter dem för både direkt och indirekt fara. Ibland blir jag lite galen på människors (professionellas!) snäva syn på innebörden av barnmisshandel och barn som far illa.

Egentligen kan en ju tycka att det är föräldrarna och polisen som borde omhändertas för utbildning.

Annonser

4 thoughts on “Barnmisshandel kan innebära många saker

  1. Ursäkta.. men tror du inte att ett barn far illa av att få ”en rejäl käftsmäll” ibland? Jag blir upprörd när jag läser din liknelse.

  2. Anna:
    Jo, självklart! Jag tror du har missförstått inlägget helt faktiskt. Jag poängterar bara att det finns fler former av barnmisshandel och kunskapen om det är skrämmande låg ibland. Och faktum är att forskning visar att känslomässig och psykisk försummelse har allvarligare konsekvenser än fysisk misshandel, för barnets utveckling och framtida hälsa. Det betyder inte samma sak som att säga att barn inte far illa av fysisk misshandel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s