Israel gräver sin egen grav i blindo

Rösterna mot Israels massaker i Gaza ökar, inte en dag för tidigt. Över 1000 människor har hunnit mördats, hundratals av dem var barn. Tusentals och åter tusen barn, kvinnor och män har skadats fysiskt (för att inte tala om alla psykiska traumaskador…), åtskilliga av dessa kommer aldrig att kunna leva ett fungerande självständigt liv igen. 

Men Israel förbjuder fortfarande läkare och mediciner att ta sig in i Gaza. Istället beskjuter Israel medvetet hjälpkonvojer.

Sverige fortsätter vapenhandeln med Israel. Ett nation som ägnar sig åt kraftfulla krigsförbrytelser. Jag skäms över vår regering. Dags att fylla Alliansen med en ny innebörd?

Den israeliska journalisten Gideon Levy har skrivit en väldigt läsvärd artikel, Att prata fred och starta krig, om de israeliska ledarna som kommer att ställas som ansvariga för det oproportionerliga våldet och krigsbrotten. Roya skriver som vanligt bra, nu under rubriken Israel större hot mot kvinnor än Hamas.

Annonser

3 thoughts on “Israel gräver sin egen grav i blindo

  1. Det finns inte längre ord för att beskriva Israels förintelse av Palestinierna. I Gaza har den hatiska blodtörstiga Israeliska regimen stängt in över en miljon människor i jakten på att avsätta en demokratiskt vald regering med omänskligt urskillningslöst våld. Inte äns FN respekteras då deras personal mördas och hjälpsändningar sätt i brand. Detta är männsklighetens största skam och historien dom kommer inte vara nådig alla dessa nationer som låter detta fortskrida.

  2. Kan bara hålla med Sebastian till 100 %. Nog för att jag som följt Palestina-frågan under ett antal år visste vad Israel går för, men detta övergår mitt förstånd. Det enda positiva är att Fatahs pasivitet bör innebära att de förlorar kontrollen över Västbanken till Palestinas framröstade ledare, Hamas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s