Demonstrera för PMOI och ett fritt Iran imorgon

Jag vill slå ett kraftfullt slag för morgondagens manifestation och efterföljande presskonferens för att uppmärksamma Europas länder bland annat Sverige, om att EU:s ministerråd måste följa rättsliga principer och EG-domstolens beslut att Folkets Mujahedin, PMOI inte är terrorister. Låt inte denna människorättsliga skandal försvinna helt i bruset av kriget i Gaza.

3500 personer riskerar förföljelse och avrättning på grund av den felaktiga terrorlistningen av PMOI. PMOI är den viktigaste iranska oppositionsgruppen idag som kämpar för demokrati och förändring i Iran.

Homosexuella avrättas idag genom hängning p g a sin sexuella läggning. Kvinnor stenas till döds för att de inte täcker sitt hår med slöja. Utbildningsgraden i landet har stadigt sjunkit och kvinnors lägre ställning är inskriven på en rad områden i lagen. Människorättskämpen och Nobels Fredspristagare Shirin Ebadis verkar sedan många år i Teheran, Iran huvudstad. Hennes kontor har nyligen stängts av Iranska myndigheter med anklagelser om att hon verkar som ett politiskt parti utan tillstånd. Det demokratiska underskottet i Iran är gigantiskt och därför är PMOI enormt viktiga!

Carl Bildt kan lägga in sitt veto och gå från ord om demokrati till handling och rösta enligt EG-domstolens beslut. Vi Feminister instisterar på att Bildt gör det! Sverige ska inte ha ytterligare blod på sina händer!

Delta i FFFI:s, IDAF:s och Iranska Kvinnosamfundet i Sverige’s (IKSS) manifestation imorgon på Mynttorget kl 12.00- 13.00.

På presskonferensen deltar:

Struan Stevenson, brittisk europaparlamentariker och vicepresident för den största partigrupperingen (EEP-ED) i Europaparlamentet.

Yves Bonnet, före detta chef för den franska underrättelsetjänsten (DST) och tidigare medlem av franska nationalförsamlingen.

Antonio Stango, chef för människorättsorganisationen Helsinki Watch i Italien samt sekreterare i kommittén In Search of Justice (som samlar 2 000 parlamentariker från hela EU att delta i en konferens den 12 januari 2009  i Stockholm för att diskutera frågan som har blivit dilemma för europas institutioner och rättsäkerhet). 

Från Feministiskt initiativ sida deltar Kirsti Kolthoff som talade på FFFI och IKSS manifestation häromdagen.

Annonser

One thought on “Demonstrera för PMOI och ett fritt Iran imorgon

  1. Ping: Vill Carl Bildt skrota terroriststämplingen av iranska PMOI? « Veronica Svärd - Intersektionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s